Sunday, February 15, 2015

Main-main Cinta

Posted by Hajar at 1:30 PM
Main-Main CintaMain-Main Cinta by Hana Efriena
My rating: 2 of 5 stars

Penerbit: Idea Kreatif Publication
Harga: RM25.00
Sabah/ Sarawak: RM 28.00
Halaman:  554 mukasurat
ISBN: 9789670718125


13-02-2015

Gara-gara inginkan duit poket lebih, Shazia Thahirah (Shazia) sanggup bersetuju dengan rancangan sahabat baiknya, Qalsum untuk menundukkan sepupu Qalsum yang kononnya seorang player.

Kata Qalsum, Raed Zayaz (Raed) yang juga merupakan bakal pensyarah gantian mereka adalah lelaki yang patut diajar agar lebih menghargai perasaan wanita.

Mengenali Raed, Shazia tercari-cari karakter player seperti yang diperkatakan oleh Qalsum, namun tak ditemui. Shazia pula yang jadi tak tentu arah dengan perhatian yang diberikan oleh pensyarah muda itu.

Makin lama makin banyak persoalan yang timbul di benak Shazia. Benarkah Raed berperangai seperti yang diperkatakan oleh Qalsum atau itu hanyalah helah untuk menjayakan rancangan Qalsum sendiri?

Komen saya:

1. Kisah ni memang mudah, tak memberatkan kepala dan sangat mudah dihadam. Stress and conflict free

2. Cuma mungkin kisah ni dibaca waktu mood membaca saya berada di tahap negatif, jadi saya rasa kisah ni terlalu plain dan mendatar untuk saya.

3. Saya cukup 'terganggu' dengan selitan hadis di awal-awal bab penceritaan kisah ini. Memang usaha yang bagus bila penulis ada inisiatif nak menyelitkan hadis dalam penulisan, cuma selitan tu biarlah berpada dan kena pada tempatnya. :)

4. Apa pun tahniah buat penulis. Moga diberikan ilham dan kesempatan untuk terus berkarya. :)


View all my reviews

0 comments:

Post a Comment

 

.:my next playground:. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review